De Vroede Vrouw » Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling

De avonden zelfontwikkeling is een combinatie van meditatie en het leren van rituelen

Heksen hebben me altijd gefascineerd. Dat kwam omdat ik al heel jong “uitgescholden ”werd tot heks. Meestal werd dit positief bedoeld. Omdat ik al veel met de natuur en mijn gevoel bezig was. En mijn karakter…. Een tikkeltje eigenwijs.

De reguliere geneeskunde, waar ik als verpleegkundige en later als verloskundige, deel van uit mocht maken, heeft mij aan het denken gezet. Maar ook mijn opvoeding van huis uit was al meer gericht op het spirituele. Mijn vader wist al veel over gedachtekracht en mijn op één na oudste zus was astrologe.
Dus voor mij zat het al in “het bloed”. Als ik iemand masseerde verminderde de pijn en als ik goed in mijn vel zat, verliepen de meeste bevallingen ook vlot.

De opleiding homeopathie en energetisch management maar ook opleidingen voor het begeleiden van familieopstellingen en organisatieopstellingen hebben mij steeds meer en meer laten ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde.

Afgelopen jaren heb ik een opleiding tot heks gevolgd en ben mij zelf er steeds meer in aan het ontwikkelen. Voornamelijk voor mijzelf. Ik vind het leuk en geniet om er mee bezig te zijn. Het werkt voor mij ontspannend. Daarnaast word ik mij steeds meer bewust van de natuur om mij heen en wat ik daar allemaal uit kan halen t.b.v. mijn gezondheid.

Heel rustig ben ik dat gaan integreren in mijn cursussen. Totdat ik de vraag kreeg er iets meer over te vertellen en anderen te leren hoe ze bepaalde rituelen kunnen gebruiken om zichzelf beter te gaan voelen. Helaas is het moeilijk te beredeneren maar als je het gaat voelen openbaart zich vaak een “magisch gevoel” van het innerlijk weten.

Een aantal van deze zaken wil ik delen op de avonden met als thema: zelfontwikkeling.
Deze avonden staan onder meer in het teken van het zesde zintuig dat zich alleen ontwikkelt als je er aandacht aan besteedt. Je gaat weer op je intuïtie te vertrouwen.  Vervolgens kom je tot te ontdekking dat rituelen heel effectief kunnen zijn omdat ze een voornemen of gedachte tastbaar maken en kracht bijzetten.
 
Dat is wat er ook bij alle religies voordoet: feesten vieren, onze goddelijke bron eren, mythen en legenden vertellen en stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen met rituelen.

De natuur is mijn spirituele leraar. Alle spirituele lessen die er maar te bedenken zijn, kun je trekken uit de natuur. Ik probeer te leven in het hier en nu, in harmonie met de grote ritmen: dag, nacht, de maancyclus, de seizoenen. In de herfst, als de bomen hun bladeren laten vallen, laat ik oude patronen los. In de lente, als de zaden ontkiemen en de aarde wakker wordt, maak ik plannen. En nog veel meer.

Kijk op mijn agenda welke items wanneer aan bod komen zodat je je kan inschrijven als je interesse gewekt is.