De Vroede Vrouw » Werken met energie » Cursusinformatie

Cursusinformatie

Cursus Wichelroedelopen

De cursus wichelroedelopen wordt in principe bij mij thuis, op het landgoed De Hoevens in Alphen gegeven. Maar kan desgewenst ook op een andere locatie . Het bestaat uit een basiscursus en een

De cursus gaat vaak in overleg met een de deelnemers en duurt van 10.00 uur tot 16.30 uur. Een lunch en koffie/thee/fris is hierbij inbegrepen.

Basiscursus

Na een stukje noodzakelijke theorie, leer je jezelf te gronden en zorg te dragen voor energetische bescherming. Vervolgens gaan we energie leren waar te nemen, je gaat de uitstraling voelen van de bodem maar ook van planten en bomen. Je leert de basisprincipes van het pendelen (eventueel wordt er een eigen pendel gemaakt) en van het wichelroedelopen.

Kosten van de basiscursus is € 75,- dit is inclusief wichelroede, cursusmap en in de pauzes: koffie, thee of fris, een uitgebreide (vegetarische) lunch.

Vervolgcursus

In deze vervolgcursus gaan we dieper in op het wichelen en pendelen. We gaan een route lopen waar je verschillende lijnen kan meten. Deze mag je dan ook in kaart brengen. Daarnaast leer je ook de energie te meten van voedingsproducten. Tevens gaan we starten met een opdracht om te ervaren wat gedachtekracht allemaal kan doen. (Het resultaat wordt een aantal weken later besproken op een nog nader te bepalen terugkomavond/ochtend)

Kosten van de vervolgcursus is € 85,- dit is inclusief cursusmateriaal en in de pauzes: koffie, thee of fris, een uitgebreide (vegetarische) lunch.

Cursus Energetisch werken

Deze cursus van 6 avonden en 1 zaterdag war we met de paarden gaan werken.

Het doel van de cursus is om je kennis te laten maken met het werken met energie. Je leert je zelf te gronden, je eigen energetische ruimte goed neer te zetten en de ruimte om je heen energetisch te zuiveren. Je gaat je bewust worden wat energie met je doet en hoe je dit kan gebruiken in het dagelijks leven. Je wordt bewust van je emoties en wat je hier aan kan doen door onder andere de werking van je chakra’s en je aura. Het is een intensieve cursus die je veel kan opleveren zowel in privésfeer maar ook met je werk en omgeving.

Kosten van de cursus is €275 ,- dit is inclusief cursusmap en oefenmateriaal en natuurlijk koffie of thee en op de zaterdag een uitgebreide lunch.

De de cursus wordt gehouden op donderdagavond van 19.45 uur – 22.00 uur De data zijn:

 • 18 september 2014
 • 9 oktober 2014
 • 13 november 2014
 • 18 december 2014
 • 16 januari 2015
 • 19 februari 2015
 • De zaterdag 31 januari van 10.00- 16.00 uur deze dag gaan we met de paarden werken

Cursus healing

Healing is het healen van je aura en chakra’s. Een aura is het energetisch veld om een levend wezen heen, het is een levenskracht. Chakra’s (het woord voor wiel in het Sanskriet) zijn energiebronnen in ons lichaam, zij geven energie af en nemen energie via de energiebanen die in ons lichaam stromen. Dit kan zowel negatieve als positieve energie zijn. De aura en chakra’s zijn energetisch met elkaar verbonden.

Door het afstemmen op de aura van een ander kan je de energie van de aura en chakra’s positief veranderen.

Deze cursus is opgebouwd in 5 lessen: We gaan dieper in op het gronden en afschermtechnieken, we gaan aura’s leren waarnemen. Het leren van de basis principe van een healing, het geven van een healing. En het geven van feedback als we een healing hebben gegeven.

Deze cursus wordt gegeven op 3 woensdagavonden van 19.45 uur – 22.15 uur en 1 zaterdag van 10.00 uur- 16.00 uur.

 • 1 oktober 2014
 • 15oktober 2014
 • 5 november2014
 • 22 november 2014

Kosten € 175,00 pp inclusief koffie/thee lekkernij/ symbolen en hand-out. De zaterdag wordt voorzien van een uitgebreide lunch