De Vroede Vrouw » Blogs » Privacyreglement en meer

Privacyreglement en meer

Ook ik ontkom niet aan de Europese wetgeving vandaar dit bericht.

Op 25 mei worden nieuwe privacy regels van kracht, de zogenaamde (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming of (GDPR) General Data Protection Regulation.

Jouw gegevens; naam, voornaam en email-adres staan genoteerd in onze mailinglijst en wordt uitsluitend gebruikt om informatie over De Vroede Vrouw met je te delen. Je gegevens worden uiteraard discreet gebruikt en nooit gedeeld met anderen.

We zijn verplicht na te gaan of je onze nieuwsbrief wenst te blijven ontvangen. De nieuwsbrief blijft voorzien van een link om je uit te schrijven.

Zonder een reactie blijven jouw gegevens gewoon bewaard.

Lukt het niet via de link dan kan je ons ten allen tijden contacteren via  info@devroedevrouw.nl om je gegevens te laten verwijderen.

Ik hoop je snel weer eens te mogen ont-moeten

Daarnaast ben ik de laatste maanden druk bezig om een balans te vinden tussen het werken als systeembegeleider bij Stichting de As en De Vroede Vrouw en Symbiosecoaching. Ik heb het idee dat ik dit nu heb en kan mij dus weer concentreren op het schrijven van o.a Blogs en berichten op Social Media.

Kom ik dus gelijk met het volgende onderwerp: Rust en balans.

Mijn ervaring is dat we met z’n allen nog heel veel vliegen, rennen, opstaan en weer doorgaan. Ik loop er ook telkens weer tegen aan en al word ik er zo nadrukkelijk erop gewezen dat het niet handig is, mijn 1e reactie is weer doorgaan. Tot nu….. Door zaken anders aan te pakken en meer ruimte te creëren zowel in mijn hoofd als in mijn agenda wil ik meer leven in het nu.

Hoe ik dat ga doen? Heel eenvoudig. Elke dag tijd vrijmaken om te lummelen. Even helemaal niets doen. Gewoon voor me uitstaren en de gedachtes gewoon laten komen. En verder ga ik de voorbereidingen treffen voor de cursus Mindfulness.

Mindfulnes leert ons om aandacht te richten, daar waar we nu willen dat de aandacht is . We leren los te laten
Dit helpt ons om onze onbewuste en automatische patronen en reacties te zien. En hoe onze aandacht een groot deel van de tijd niet in het hier en nu is.                                                                                                                                De aandacht is een groot deel van de tijd (zo blijkt ook uit onderzoek) bezig is met allerlei zaken, gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden of met de toekomst.
Enter into rest – train je mind, je aandacht en gun jezelf om meer in het hier en nu te leven. Het leven zal gemakkelijker, kalmer en prettiger worden (én je bent veerkrachtiger in lastige en uitdagende situaties).           Uit vele wetenschappelijke onderzoeken en publicaties is gebleken dat mindfulness training tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie.

 

Heb je zin om mee te doen met de pilot? ( nog 2 plaatsen beschikbaar!) Of wil je mee doen met de cursus die in september start? Stuur me een mailtje en je krijgt van mij de nodige informatie. Of kijk op mijn agenda.

Tot snel.