De Vroede Vrouw » Blogs » Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Geniet jij ook zo van het fluiten van de vogels? Zowel vroeg in de ochtend maar ook laat in de avond laten zij ons weer genieten van het heerlijke gezang. En ik heb elk jaar weer het idee dat ik een ander repertoire er bij hoor. En dat vind ik toch wel heel bijzonder…. ik heb werkelijk het idee dat zij hun gezang aanpassen aan de omgeving waar ze nestelen.

Zo hebben we ook een aantal uiltjes bij ons in de bomen en elk jaar hoor ik er meer en meer. Een heerlijk geluid als ik de slaap niet kan vatten en ik ga er echt op letten als ik ze niet hoor antwoorden. Waarom antwoordt hij of zij nu niet vraag ik me af. En net op dat moment hoor ik het antwoord wat verder weg.

Wat mooi toch om er te mogen van genieten. En wat een bijzondere vorm van communicatie toch. Zou het voor ons als mens toch ook niet mooi zijn om zingend te communiceren i.p.v. met soms harde woorden en boosheid? Ook al is het per mail of app ….er gaat vaak zoveel mis terwijl als je het doorvraagt het vaak niet eens zo bedoeld is. Waarom niet even checken hoe het bedoeld is i.p.v. gelijk in de aanval te gaan?

Zou het niet mooi zijn dat we net nu de lente is begonnen, ook onze wijze van communiceren is onder de loep nemen? Zou jij daar meer inzicht in willen krijgen? Misschien alleen of misschien met je team? Ik denk dat je er zeker wijzer van kan worden. Zeker zo wijs als de uiltjes voor mijn slaapkamerraam. Zij blijven heel lief naar elkaar roepen…. van hoor je mij? Ik hoor jou, luister je naar mij? ja ik luister naar jou. Praat je met mij? ja ik praat met jou. Accepteer je mij? ja, ik accepteer jou!

Samen met Nicole Swinkels kan ik je  laten ervaren hoe het is om op een positieve  en constructieve wijze te communiceren.  Kijk eens op www.symbiosecoaching.nl en laat ons weten dat wij naar je mogen luisteren.