De Vroede Vrouw » Hypnose

Hypnose

Wat is hypnose?
Hypnose is een volledig natuurlijke staat 
Wil je werkelijk weten wat hypnose is en hoe het voelt?  Denk dan eens aan het gevoel als je net wakker wordt uit een diepe slaap. Je bent je wel bewust van je omgeving maar hebt er eigenlijk geen behoefte aan om te reageren. Je bent nog heerlijk soezerig terwijl je wel alles hoort. Herken je dat gevoel niet? Ga dan weer eens naar een situatie waar je helemaal geconcentreerd bezig was. Je was je wel bewust van je omgeving maar deze was “ver” weg. Een bewuste hypnotische ervaring kun je moeilijk uitleggen. Het is iets wat je echt moet mee maken om erover te kunnen oordelen.

Terwijl je in hypnose bent, blijf je je bewust van alle geluiden om je heen. De meeste mensen ervaren het als een diepe vorm van ontspanning. Een hele diepe meditatie. Maar terwijl jij in dat ontspannen gevoel zit is je onderbewuste druk bezig met de veranderingen die je wilt bereiken. 
Omdat hypnose zo effectief is, is de kans groot dat het probleem al in 1 of soms enkele sessies is opgelost. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hypnose in combinatie met motivatie, wilskracht en overtuiging hele goede resultaten biedt.

Wanneer kan je een hypnotische behandeling je helpen?
Altijd alleen wanneer jij het wilt!!!  Wil je niet echt dan heeft het geen zin om onder hypnose te gaan. Hypnose kan je helpen om van tal van klachten af te komen, Klachten waar je misschien al heel lang last van hebt. Bijvoorbeeld als je je onzeker voelt of weinig zelfvertrouwen hebt, assertiever wilt worden, beter voor jezelf wilt opkomen. Of als van je angsten of bepaalde lichamelijke klachten af wilt komen in een korte en op een efficiënte wijze.

Maar ook stoppen met roken en afvallen hebben met behulp van hypnose een goed resultaat.
Zelfs zwangerschapsmisselijkheid is door middel van hypnose goed te behandelen. In twee sessies ben je in 90% van je klachten af.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?
Na een voorgesprek waarin ik alles van je klachten wilt weten, breng ik je in een heerlijke, ontspannen en diepe trance. Dit doe ik volgens een bewezen stappenplan waarmee 98% van alle cliënten in hypnose gaat. Je hoort alles en maakt alles bewust mee en zodra je “in hypnose ” bent, kan ik communiceren met je onbewuste deel van je brein. Dat doe ik omdat hier jouw gewoontes en gedrag zijn geprogrammeerd die de problemen die jij ervaart veroorzaken. Je gedrag wordt gevormd door emotionele beslissingen vanuit jouw gedachten. In feite ga ik het onbewuste deel opnieuw (positief) ‘programmeren’ zoals jij het wenst. Hierdoor treedt er een verandering op en zal je geen of minder last hebben van je problemen.

De ‘werkelijke’ sessie duurt ongeveer 30- 45 minuten.
Nadat ik je onderbewuste heb gereset, wordt je weer rustig wakker. Vaak weet je nog wat er allemaal gebeurd is. Maar soms ben je even zo diep weggeweest dat je het niet meer helemaal bewust kan na vertellen. Dat hoeft ook niet. Het onderbewuste werkt gewoon verder terwijl het bewuste deel van je brein even met iets anders bezig was.

Na een korte evaluatie gaan we kijken of je nog een vervolgsessie nodig hebt. Sommige klachten zijn in 1 sessie op te lossen maar andere problemen, denk aan afvallen en angsten hebben meerdere sessies nodig. Dat komt omdat er vaak nog een dieper probleem onder verborgen ligt. Dat mogen we eerst oplossen.

Nieuwsgierig of hypnose iets voor jou kan betekenen?
Maak dan snel een afspraak voor een gratis telefonisch intakegesprek om te bespreken of hypnose iets voor jou is.