De Vroede Vrouw » Blogs » Bewust eten en bewegen

Bewust eten en bewegen

 

Samen met Ilse Spijkers, voedingsconsulent, heb ik een 10 wekelijkse cursus opgezet.

Tijdens deze cursus leer je om bewust om te gaan met voeding en eten.

Na diverse hypnosesessies te hebben gegeven aan cliënten om af te vallen, zag ik dat dit de meest moeilijke doelgroep is om een mooi resultaat te hebben. Heel veel mensen vervielen al heel snel weer in hun oude eetpatroon met alle gevolgen van dien. Ik kwam tot de conclusie dat ik te weinig verstand had van gezonde voeding om dit op een professionele manier over te brengen. Diverse mogelijkheden heb ik onderzocht maar liep er steeds op vast totdat ik Ilse tegenkwam. We zijn in gesprek geraakt en hebben samen een mooi concept ontwikkeld.

Dit concept is voornamelijk gericht op bewust te worden wat je eet en hoe je eet en de verhouding eten en bewegen.

Door o.a. zelfhypnose word je meer bewust van wat je onbewust allemaal tot je pakt. Het even naar de keukenkast lopen voor een koekje of snoepje wordt nu een bewuste keuze. Het graaien in een bakje nootjes of chips wordt ook een bewuste handeling. Jij krijgt op deze wijze weer regie over je eigen geest. Maar we weten allemaal dat een verandering in een patroon niet eenvoudig is. En een verandering in een eetpatroon is zelfs erg moeilijk. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit minimaal 10 weken duurt voor deze verandering goed is ingeprent in ons lichaam en geest. Het is een kwestie van herhaling om je bewustzijn te vergroten. Hier maken we gebruik van:  Door onder meer zelfhypnose, visualisatieoefeningen, elke week op een iets andere wijze, ga je je mindset veranderen. Om zo tot de keuze te komen dat je anders gaat eten en drinken.

En om het je allemaal makkelijker te maken gaan geven we je tevens richtlijnen hoe je wel kan eten. Hoe je je eten op een gezonde manier kan bereiden zonder allerlei ingewikkelde fratsen. Maar met gewoon met die ingrediënten die de meeste mensen al in hun keukenkastje hebben staan. Je krijgt recepten mee en we bereiden ook samen een eenvoudige maar gezonde maaltijd. Het is dus een actieve vorm om je meer bewust te laten worden van de mogelijkheden om  gezond te eten. Deze actieve vorm breidt zich verder uit tot beweging.

Als het weer het toelaat gaan we een stevig rondje wandelen door Riel en omgeving. Is het weer echt slecht dan schuiven we de tafels aan de kant en dan gaan we door middel van o.a. Tai Chi – en Yoga oefeningen het lichaam aan het werk zetten. ( En natuurlijk je geest).

Wil jij op een leuke wijze gezonder in je vel te komen zitten?

Gesteund worden door een groepje mensen die dat ook willen?

Op een unieke wijze in een ontspannen sfeer?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

We starten op dinsdag 16 januari en we komen om de  week bij elkaar. Afhankelijk hoe we allemaal in het carnaval staan, wordt het begin/half maart afgesloten.

Start om 19.45 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Plaats: De praktijk van De Vroede Vrouw, Kerkstraat 20 in Riel.

Groepsgrootte: Minimaal 6 maximaal 12 personen

Kosten voor 5 lessen €250,00. En als je je dit jaar nog inschrijft krijg je 10 % korting

Dit is incl. een map met alle recepten en alle producten die we gaan bereiden/maken tijdens de cursus.

Inschrijven doe je voor de gehele cursus. We geven geen losse lessen.

We kijken uit naar jullie reactie!