De Vroede Vrouw » Blogs » Krachtig met gevoel

Krachtig met gevoel

 

 

 

 

Er stond een paar weken geleden in de Volkskrant  stond  een interview met de actrice Maryam Hassouni, die een paar jaar geleden een prestigieuze Emmy Award won, waarna haar carrière wonderlijk genoeg instortte. Ze vertelt onder meer uitvoerig over haar depressies en angstdromen. ‘Inmiddels heb ik geleerd dat je eruit kunt komen door je er niet tegen te verzetten. Maar het blijft beangstigend.’ Het gesprek gaat ook over haar kracht. ‘Je kunt heel goed depressief en krachtig tegelijk zijn’.

‘Vroeger dacht ik dat mijn leven pas kon beginnen als ik perfect was. Alsof er zoiets bestond als het eindproduct  aldus Hassouni’.

Dat vind ik nou echt een zinnetje om te onthouden en op mezelf toe te passen. Het eindproduct Betty bestaat niet, ik ben doorlopend een halffabricaat, dat is toch eigenlijk heel geruststellend!

 

De intentie is: verzet je niet tegen hoe het leven loopt. Sluit er vrede mee. Beweeg mee. Dat kan bar lastig zijn, het kan je enorm op de proef stellen, het kan pijnlijk en angstig zijn. Maar het heeft een diepe eenvoud in zich: dit wat er nu is in mijn leven, precies dit, precies nu, meer is niet nodig. En minder ook niet.

Epicurus wist het al. Een Griekse filosoof die dit al toepaste. Je verzoenen met, ja, zelfs blij zijn met alles wat er gebeurt, alles wat je voelt (of niet voelt), iedere goede of foute noot van jezelf of van een ander, dat is voor alles een fantastische handleiding. Het is trouwens ook de enige weg die je bij vervulling kan brengen. Waarbij het heel verrassend kan zijn om te ervaren dat die vervulling helemaal niet ver weg hoeft te zijn. Als ik durf te geloven wat er nu is, er niet om heen draai, het niet mooier maak, het niet kleiner maak, het niet groter maak, dan opent zich zomaar een steeds weer nieuwe ruimte. Als ik ‘ja’ zeg tegen wat er nu in mij leeft, als ik ‘au’ zeg over wat er nu pijn doet, als ik ‘hoera’ zeg over waar ik nu opgetogen over ben, dan gaat er een wereld open.. Er bestaan alleen mensen die allemaal een eigen verhaal hebben en dat beetje bij beetje, soms aarzelend, soms vol overtuiging laten horen. En dat wordt nooit saai.

Daarom organiseer ik weer een cursus: Krachtig met gevoel, waar je dit kan leren om te doen. Gewoon in een klein, veilig groepje gelijkgezinde mensen. Want wat is er nu niet mooier om bij je gevoel te mogen komen en dit verder te ontwikkelen. Zorgen dat jouw energie een mooie krachtige energie wordt. En dat jij geen last meer hebt van alle negatieve energie van anderen waarmee je helemaal niets kan.

Beantwoord de volgende vragen voor jezelf:

  • jij je  energetisch vermogen te ontdekken? Ja/ Nee
  • Jij wilt toch niet de negatieve energie van anderen steeds oppikken maar fris thuis komen van je werk Ja/ Nee
  • Beter met energie te leren om te gaan? Ja/ Nee
  • Andere mensen te leren kennen die ook die interesse hebben? Ja/ Nee
  • En heel veel van elkaar te mogen leren? Ja/ nee
 Als je minstens 3 van de 5 vragen met ja hebt beantwoord dat wordt het tijd om uit je “luie ”stoel te komen en mee  te doen. Je hebt niets te verliezen alleen maar te winnen.

Zie je graag!